teisipäev, 24. november 2015

11. loeng – multimeedium kodus


Vaadata üle oma igapäevases keskkonnas leiduvad seadmed ning koostada nimekiri DLNA sertifitseeritud seadmetest (mis Teil endal olemas on). Nagu kokku lepitud, ei ole vaja täpseid mudeleid ja mõõte vaid piisab üldnimetusest (näiteks mobiiltelefon, teler jne).

Panna kokku ideekavand vahenditest ja nende kasutamisest, mis võimaldaks Teil oma vanemate ja/või vanavanematega meediat jagada (ma siiralt loodan, et Te ikkagi soovite nendega midagi jagada).


Igapäevases keskkonnas leiduvad mul järgnevad DLNA sertifitseeritud seadmed: HTC ja Sony mobiiltelefon, Samsungi laptop ja televiisor ning Samsungi tablet. Üllatuseks avastasin, et Apple seadmed pole vaikeseadena DLNA-ühilduvad. Küll on võimalik Apple seadmed paari nipi ja äpiga DLNA-ühilduvaks teha, kuid Apple võlu peitub siiski AppleTV-s. See aitab vaid Apple seadmetel wifi teel meediat jagada.

Kindlasti kõige rohkem olen kasutust leidnud tahvelarvutite ja mobiiltelefonide meediaedastust telekasse. Vanast „digikas-arvuti-usb-telekas“ skeemist on saanud ülilihtne mobiil - telekas, kus telefoniga on võimalik väga suurele kogusele meediale neti teel ligi pääseda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar