teisipäev, 13. oktoober 2015

6.Tark ja turvaline kodu

Kodutöö: nutikas ülestähendatud lahendus – olemasoleva süsteemi seadistamine või uue detailne kavandamine.

Targa kodu tähtsamateks funktsioonideks on mugavus ja efektiivsus. Minul on tähtis, et minu kodu oskaks ise end reguleerida vastavalt tingumustele. Kuumadel suveilmadel peaks majas ringlema jahe õhk ja kargetel miinuskraadidel soe. Selleks peab konditsioneer ja küttesüsteem olema ühenduses nii sisemise kui ka välimise termomeetriga.
Uneajal ei tohi ükski masin lärmi tekitada – pesu-, kuivatus- ja teised lärmitekitavad masinad lükkavad oma töögraafiku vastavalt omaniku uneaja sätestamisele.

Turvasüsteem ja kaamerad peaksid salvestama kõik olulise ning muu kustutama. Kaamerad töötavad 24/7 ning salvestavad paari päeva jagu materjali, kui miski turvasüsteemi ärritab siis selle aja salvestised arhiveeritakse. Kõik taolised süsteemid peaksid toimima automaatselt – minu jaoks pole oluline süsteemiga pidevalt suhelda. Sõltumata täisautomaatsest süsteemist, peab olema alati täielik kontroll kogu süsteemi üle ka kodust eemal olles.

Kõik turva-, kliima- ja muude süsteemide andurid on ühendatud miniarvutiga, mille abil edastatakse info mobiilsesse rakendusse. Rakendus peaks kindlasti näitama süsteemide olekut ja vigu, mis takistavad nende tööd või kärbivad neid ning vajadusel häiret andma. Samuti peab see rakendus sobima nii androidile, kui ka apple’le ning windowsipõhistele lauaarvutitele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar